Panele, Arş. Yazar Sabiha Ateş ALPAT ile Arş. Yazar Hülya ŞEKERCİ konuşmacı olarak katıldı.
The Crater Hotel'in konferans salonunda saat 19.00 da başlayan panel Kuran tilavetiyle başladı.
İlk konuşmacı olarak sözü alan Sabiha Ateş ALPAT özetle şu konulara değindi;
Kadınlar ve Erkekler Allah'a kulluk için yaratılmıştır. Geleneksel yapı; kadına silik ve arka plana atılmış bir rol biçerken, Modernizim ise aşır bir özgürlük alanı sunmaktadır. Müminler olarak; modernizmin, geleneğin, demokrasinin bize dayattığına hayır diyerek Allah'ın bize sunduğu yaşam biçimiyle yaşamamız gerektiğini ifade etti.
Hz. Şuayb'in kızlarının iffetli duruşu, Firavun'un eşinin teslimiyeti, Meryem'in adanmışlığı gibi Kur'an'da bizler için rol model olacak çok sayıda örnekler ve yaşam tarzıyla ilgili ayetlerin bulunduğunu dile getirdi.
Son olarak Mümin kadının; özgün, özgür, iffetli ve öncü olduğunu. hayırda cinsiyet ayrımı olmadığını, üstünlüğün ancak takvada olduğunu, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmamız gerektiğini vurgulayarak sözü Hülya ŞEKERCİ'ye bıraktı.
ŞEKERCİ; Özellikle günümüzde yanlış kadın algısı üzerine örnekler vererek kızlarımızı Kur'an'ın bize sunduğu kadın algısına göre yetiştirmemiz gerektiğine dikkat çekerek konuşmasına başladı. Feminizm, kadını üstün tutarken erkeği düşman olarak gördüğünü, geleneksel yapının da kadını arka planda tutup kadınla ilgili bazı ayetleri ön planda tutarken bazı ayetleri gündeme taşımadığını dile getirerek bu yaşantıların İslam ile uyuşmadığını Kur'an'ın kadın modelini örnek almamız gerektiğini vurguladı.
İslam'ın temelinde Allah'a kulluk bulunduğunu, İslam'ın kadını ve erkeği önemsediğini, ''Mümin erkek ve Mümin kadınlar birbirlerinin velileridirler'' Ayetiyle erkeğin ve kadının birbirlerine karşı sorumluluğunun bulunduğunu dile getirerek son olarak bize biçilen aile modelinden ziyade öncelikle Kuranın ve Peygamberin bize sunduğu aile modelini örnek almalıyız diyerek sözlerini sonlandırdı.
Seminer dinleyicilerin soru ve katkılarıyla sonlandı. Seminerden sonra ise konuşmacılar kitaplarını imzaladı.