İlk hafta pazartesi yapılan Kur’an Temelli Hayat Dersleri’nde Sinan Ceran “Kemalist Paradigmada Kadın” başlıklı çalışmasını sundu. Perşembe günü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceran’ın hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Enbiya Suresi işlenmeye başlandı. Cuma günü akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İbrahim Buldur ve Buğra Okyay öncülüğünde İslami Şahsiyet Dersleri’nde gençlerle “Haya ve İffet” konusu müzakere edilerek 12 dersten oluşan İslami Şahsiyet kuru tamamlandı.Ardından Mart ayı etkinliği kapsamında gençlerle yüzmeye gidildi. Aynı gün Üniversite grubu Süleyman Ceran öncülüğünde Yasin Aktay ve Mahmut Hakkı Akın editörlüğünde çıkan “Bir Müslüman Nasıl Bakmalı?” serisi kitap tahlillerine “Bir Müslüman Demokrasiye Nasıl Bakmalı?” adlı eserle başladı. Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak Fatma Şimşek öncülüğünde “Riya ve İhlas” konusu konuşuldu.
Uzun zamandır pandemi nedeniyle yapılamayan “Üniversiteliler Buluşuyor 10” kapsamında 12 kişilik bir grupla Diyarbakır’a gidildi.program kapsamında “Üniversitelerde Tebliğ ve Davet Sorumluluğumuz”, ”Düşünsel ve Ameli Yozlaşma”, Sosyal Medya ve Müslümanlar” konulu forumlar, ”Kaybolan Hassasiyetler ve Müslüman Şahsiyet”, ”Güncel Konular ve Sorunlar” konulu paneller, Diyarbakır gezisi, bilgiyarışması, mesleki buluşmalar yapıldı. Diyarbakırlı ağabeylerimizin çok güzel misafirperverlik yaparak ev sahipliği yaptığı programda kardeşlikler pekiştirildi,tanışmalar gerçekleşti ve herkes memnuniyetle ayrıldı.
Üçüncü hafta pazartesi yapılan Haksöz Dergisi Değerlendirmesi Dersleri’nde İbrahim Buldur “Rus Yayılmacılığı Durdurulmalı” başlıklı Haksöz Mart sayısındaki yazıları değerlendirdi. Perşembe günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Enbiya Suresine devam edildi. Cuma günü lise öğrencilerine yönelik olarak 2.kur kapsamında “En Güzel Örnek Hz.Muhammed” dersleri kapsamında “Emin Bir Genç Olarak Hz.Peygamber” konusu konuşuldu. Aynı gün Üniversite grubu Süleyman Ceranmoderatörlüğünde “Bir Müslüman Irkçılık ve Milliyetçiliğe Nasıl Bakmalı?” kitabını tahlil etti.Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Gıybet ve Tecessüs” konusu konuşuldu.
Dördüncü hafta pazartesi yapılan Aylık Kitap Değerlendirmesi Dersleri’ndeAbdullah Harun Kocaoğlu “Bir Müslüman Deizm ve Ateizme Nasıl Bakmalı” adlı kitap kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Perşembe günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Enbiya Suresi işlenmeye devam edildi. Cuma akşamı lise öğrencilerine yönelik olarak En Güzel Örnek Hz.Muhammed derslerinde “İlk Vahiy ve İlk Müminler” konusu işlendi. Üniversite grubu ise “Bir Müslüman Gelenek ve Muhafazakarlığa Nasıl Bakmalı? adlı kitabı değerlendirerek müzakerelerde bulundu.Pazar günü lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Kardeşlik Hukuku ve İsar” konusu konuşuldu.
Mart ayının son haftasında Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ağabeyimizi misafir ederek kendisinden “İfsad Tehdidine Karşı Teyakkuzda Olmak”başlıklı sunumunu dinledik.Ayrıca Sivas Özgürder’den ablalarımız Mart ayının ortasında Sivas İHH şubesinin organizasyonuyla İdlib, Reyhanlı ve Kilis’te Suriyeli mazlumlara yiyecek, giyecek,oyuncak ve nakdi yardımlar götürererek destek oldular. Reyhanlı Yetim Köyü, Şam Çocuk Merkezi, İHH Genel Lojistik Birimi ve bölgedeki mülteci kamplarını ziyaret ettiler, buralarda bölge ile alakalı istişarelerde bulundular.