Üniversiteliler buluşması, 2. gününde de yoğun ve verimli programlara
· Sağlıklı bir akılla kendimize bakarsak müstağniliğin insanoğluna uymadığını tahlil edebiliriz. İnsanoğlu yalnızca zahiri bilir, batını bilmez. İnsanın ulaşabildiği bilgi sınırlıdır. Bütün insanların bilgi tecrübesini kendimizde toplasak dahi, müstağnilik noktasının yakınından dahi geçmez.
· Bütün nimetlerin emanet olması İslam'ın en asli unsurlarından biri olmakla beraber, zaman verilen nimetlerin en kıymetlilerinden biridir. Boşa geçen her zamanın hesabı sorulur. Bu anlamda vaktimizi iyi değerlendiren bir şahsiyet inşa etmeliyiz.
· Pratikte yaşadığımız din Allah'ın dini midir? Sorusu üzerinde iyi düşünmeli hayatımız bu anlamda sorgulamalıyız.
· Allah'ın kendisine nur vermediği kimse ancak şeytanın sahte aydınlanma dönemlerine aldanır. İslam'la şereflenen bizler büyük bir nimete kavuştuk. Bu bize İbrahimler ve Mus'ablar gibi mücadele etme sorumluluğu yükler, mustazaf kalma hakkı tanımaz.
· Tabi olunmak için gönderilen Kur'an'ı kendimize tabi kılarsak bize rehber olma vasfına erişemeyiz.
Beyazyüz'ün yaptığı tespitlerden sonra seminer karşılık soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Programa 14:30-17:00 saatleri arasında önceden belirlenen bir film gösterimi ile devam edildi. Aynı salonda ''Dekalog'' adlı film izlendi. Filmin bitiminden sonra öğrenciler kolektif bir şekilde film üzerine bir değerlendirme yaptı.
Program bitiminde öğrenciler hep beraber ''müzemmil gecesi'' adı altında bir gece namazı ve Kur'an okuması yapmak üzere evlere dağıldılar.