Sunuculuğunu Veysi Selimoğlu'nun yaptığı gece Mehmet Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve meallendirmesiyle başladı. Programın açılış konuşması Özgür-Der Bağcılar Temsilcisi Bahattin Urlu tarafından yapıldı. Urlu konuşmasında bu temsilciliğin 2-3 yıldan bu yana Bağcılar
Daha sonra Özgür-Der'in kuruluş amacının ve gerçekleştirdiği etkinliklerin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra gecenin esas konusu olan "Gazze: İslami Direniş ve Diriliş" başlıklı konu üzerine konuşmak üzere söz Haksöz dergisi yazarı Rıdvan Kaya'ya verildi.
BİZİMDE BİR DAVAMIZ VAR
Rıdvan Kaya, temsilciliğin açılmasının birlikteliğin ve dayanışmanın kurumsal bir çerçeveye oturtulması demek olduğunun belirtti. Yeni bir temsilcilik açılmasından dolayı duyduğu sevinci ve gururu katılımcılarla paylaşan Kaya, bu açılışın egemenlerin baskılarına ve korkutmalarına karşı kararlılığın bir adımı olarak gördüğünü belirtti.
Hayata, olaylara, yeryüzüne ve kainata bir bütün içinde bakmalıyız diyen Rıdvan Kaya Rasullerin örnekliğinde de bunun olduğunu söyledi. Konuşmasında sistemi doğru tanımlamamız ve ona karşı doğru bir tavır almamız gerektiğini belirten Kaya sistemin ekonomik krize ve insanların işsiz kalmasına rağmen silahlanmaya büyük paralar harcadığını söyleyip yeni F-16 uçaklarının alımını örnek gösterdi.
Cahili sistemin insanlıkla çelişen halkın talepleriyle çelişen uygulamalarından bahisle ortaya çıkan asit kuyuları, sağdan soldan çıkan askeri malzemeler, bombalar ve silahlara rağmen kurulu sistemin suçlularının insanları suçlamaya halkın haklı taleplerini nasıl bastırmaya çalıştığını görüyoruz dedi.
Genelkurmay iletişim daire başkanın haftalık açıklamalarına dikkat çeken Kaya bu açıklamalarda halkın korkutulmaya çalışıldığını belirtti.
Konuşmasının geri kalan kısmını Gazze'ye ayıran yazar yeryüzünde izzet ve onurlu bir direnişle kimliğine sahip çıkan her şeye rağmen en ağır bedelleri ödemekten kaçınmayan bir Gazze halkı olduğunu belirtti. Direniş ve onur dersi yanında Gazze'nin bir diğer dersinin de işbirlikçilerin maskesinin düşürülmesi olduğunu belirtti. Bölgede kendi iktidarları da tehdit altında olduğu için zalim ve emperyalistlerle işbirliği yapan yerli işbirlikçilerden bahseden Kaya, Türkiye İsrail arasındaki askeri işbirliği anlaşmalarına ve uygulamalarına dikkatleri yöneltti.
Kaya'ya göre önemli bir diğer ders izzet ve şerefin tavizle değil bedel ödemekle gerçekleşeceği olgusuydu. İslami kimliğe, ilkelere sarılarak her türlü baskıya rağmen bedel ödemeyi göze almanın güzel bir örnekliğini Gazze'nin sergilediğini belirten konuşmacı, İslami kimliğe gerektiği gibi sahip çıkarsak dünyevi olarak olmasa da ahirette mutlaka kazanacağımızı vurguladı. Rıdvan Kaya konuşmasını ne zihnen ne yürek olarak nede pratikte cahili sistemle uzlaşılamayacağı ve kimliğin bulandırılamayacağı sözleriyle sonlandırdı.
Özgür-Der şubelerinin ve kardeş kuruluşlarının gönderdiği tebrik mesajlarının okunmasının ardından Grup Yürüyüş sahne aldı. Çoşku ve hüznü yansıtan ezgi ve marşlar söyleyen Grup Yürüyüş tekbir ve sloganlarla programını tamamladı
DİRENİŞ VE ŞEHADET OKULU GAZZE
Vakit gazetesi yazarlarından Abdurrahman Dilipak umut ve özgüven veren üslubuyla yaptığı konuşmayla geceye iştirak etti.
Dilipak konuşmasında özetle şunları söyledi: Gazze yeni bir ulus devlet oluşturma mücadelesi değildir. Gazze İslam ümmetinin var olma, yeniden ayakları üzerine dikilme mücadelesidir. Gazze direniş ve şehadet okuludur. Cihatsız ve şehadetsiz direniş olmaz.
Dilipak, Gazze meselesinin insanlık, iman, tarih ve bizim çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği meselesi olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdürdü. Gazze düşerse Kudüs'ün düşeceğini o da düşerse Urfa'nın, Diyarbakır'ın düşeceğini belirtti. Dilipak, Gazze küresel intifadanın bir atölyesidir, bir okuludur; bu atölye çalışmasını gelecek açılımlarımız için doğru değerlendirmemiz gerekmektedir dedi.
Dilipak, müslümanların yaptıklarından, yapması gerekirken yapmadıklarından, söylemesi gerekirken söylemediklerinden ve yeryüzünden hesaba çekileceğini ifade etti. Futbol, parti seçimlerinin sonuçları gibi konularla vakit geçirilmemesi gerektiğini belirtti. Müslümanların ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hayatta söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Yeryüzünün bütün yetimlerinin bizim yetimlerimiz olduğunu dile getirdi. Başımıza gelenlerin Allah'ın ipini bıraktığımız için olduğunu yoksa İslam düşmanları bunu yaptığı için olmadığını ifade etti. Kalpten imanın nurunu ve bilgiyi yitirdiğimiz için bu hale geldik diyen ve Müslümanların bütün insanların haklarına ve hukuklarına sahip çıkması gerektiğini belirten Dilipak bunun için örgütlenmenin gereğine vurgu yaptı. Müslümanların genelde tarihten kopuk, günlük sorumluluklarından uzak olduklarını ve gelecek planlarını kuramadıklarını belirtti. Dilipak müslümanların bilinçte, dayanışmada ve amelde aktif olmaları gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Gece Grup Kardeşlik Çağrısının ezgi ve marşlarıyla devam etti.
Abdulvahap Kurşunun yaptığı duadan sonra sahne alan Adem Tuzcu, Filistin!le ilgili iki güzel eseriyle programın son etkinliğini gerçekleştirdi.
Almanya Mizan Derneği, Almanya irşad Kitabevi, Özgür-Der Şubeleri ve Isparta İlk-Der gönderikleri mesajlarıyla Bağcılar Temsilciliğinin açılışını kutladılar.
Haksöz Haber / Bağcılar
Fotoğraflar: Sevra Türkmen