Özgür Üniversiteli'nin 9. Sayısı Çıktı

Özgür Üniversiteli'nin 9. Sayısı Çıktı

Biyografi, röportaj, şiir, makale, film tanıtımı ve deneme yazıları ile Özgür Üniversiteli Dergisi, yeni sayısında Afgani’yi kapağa taşıdı.

Özgür Üniversiteli Dergisi yürüyüşüne 9. sayısı ile devam ediyor.

İbrahim(a.s) gibi teslimiyetin verdiği özgüvenle yoluna devam eden Özgür Üniversiteli Dergisi, ilk kurban bayramını yaşıyor. Bayramın verdiği heyecanla dolu dolu bir dergi bizleri bekliyor. Biyografi, röportaj, şiir, makale, film tanıtımı ve deneme yazıları ile Özgür Üniversiteli Dergisi, bu yeni sayısında ''Cemaleddin Afgani''yi kapağa taşımış.

''SESİMİZİ DUYAN VAR MI?''

Harmancı, giriş yazısında son günlerde yaşanan gelişmeleri analiz edip, çağın enkazından kurtulmak isteyenlere Afgani kimliğiyle seslenmiş.

Derginin bu ayki sayısında:Cemaleddin Afgani'nin hayatını; ''Emperyalizme Karşı İmani Duruş: Cemaleddin Afgani'' biyoğrafisiyle Metin ALDEMİR kaleme alırken, ''Kapıyı Çalan Misafir" Hamza TÜRKMEN,''Cahili Kuşatmaya karşı Cemaleddin Afgani'nin Örnekliği'' adlı makalesiyle ''Müslümanların itikadi, siyasi, idari, sosyal ve kültürel sorunlarını görüp de bu konuda vahiy temelli çözüm üretmeye ve Hz. Muhammed'in uygulamalarını kendi tarihi koşulları içinde yenilemeye çalışan bir ıslah öncülüğü'' üzerinden analiz ediyor.

Bu sayının söyleşi konusu "Müslüman Gençlik Ve Sorunları",bu konuyu Fırat Toprak'la Yıldırım BOZKURT konuşuyor.

Bektaş YILDIZ, ''Marksist Teoride Sosyalizm/Bilimsel Sosyalizm'' makalesiyle Marksist teorideki sosyalizm algısını analiz etmiş. Film tanıtımıyla, Beyza ÖZÜDOĞRU 23 Eylül'de gösterime girmiş olan '' Bir Zamanlar Anadolu'da'' filmini değerlendirmiş. Erhan ÇİFTÇİ ''Kuran Ne Desin'' yazısıyla Kur'an-ı Kerim'den kısa kısa öğütler sunmuş.

DAHA KUR'ÂN NE DESİN!

''İç İçe Sığmayınca'' yazısıyla Elifsu YAVUZ, dergideki yerini alıyor. Furkan AKDENİZ, ''İslamcılığın yeniden doğuşu mu?'' makalesiyle ''öze dönüş'' algısı üzerinden yakın zamanda Ortadoğu ve Afrika'daki değişmelerin yeniden bir İslamcılığın doğuşu mu olduğunu ve Türkiyeli Müslümanların bu değişimleri nasıl okuduklarını analiz ediyor. ''Kardeş sabır derken?'' makalesiyle Harun ÇETİNKAYA, var olan gelmiş ve gerçek anlamından uzaklaştırılmış olan ''sabır'' kavramını işliyor.''Bir yürüyüş'' yazısıyla M.Salih EŞİYOK, iman, eylem ve teslimiyetiyle öne çıkan Hz. İbrahim(as)'in muhteşem örnekliğinden bahsediyor.

KİMDİN SEN EY İBRAHİM VE HAYATLARIMIZA BÖYLE USULCA NASIL GİREBİLDİN?

Kevser BEYAZYÜZ "Sesimi Duyan Var Mı?" makalesiyle, yakın zamanda Van'da meydana gelen depremi; ölen sadece insan değilmiş insanlıkta ölüyormuş dedirten ulusçu, faşist yorumlardan örnekler sunarak analiz etmiş.''Tesettürün Modası, Modanın Yeşiline Dair'' makalesiyle Hicret DURGUN, kapitalizmin Müslüman bayanlar üzerindeki etkisinden bahsetmiş.

Betül BEYAZYÜZ ''Üç Müzik Bir İslam'' yazısıyla, İslami müziğin yeni neslin üzerindeki yetersiz etkisinden ve alternatif bir müzik oluşturmanın önemli olduğundan bahsediyor. ''Yollarda Kalan Düşler''öyküsüyle Ahmet MALKOÇ dergide yerini alırken, İlyas ÇETİNKAYA ''Tarih Algımız'' makalesiyle, vahyin ölçüsünde değerlendirilmesi gereken tarih algımızı, şu cümleyle özetliyor: ''İnsanı, toplumu tanımamızı sağlamayan, kendimizi ve hayatı sorgulama imkanı vermeyen, enfüsteki ve afaktaki delilleri bulup çıkarmamızı sağlamayan, doğruyu ve hakkı aramaya-düşünmeye yöneltmeyen tarih ''tarih'' değildir.''

Bu sayının şiirleri ise; ''Nino-Van'lı Yunus'a…'' Ahmet MARUF, ''Konseptüalist Bir Güzelleme'' Umut İslam AYAR, ''XWEZANÎN'' Osman İZOL ve ''Z/amansız Ayrılığa Dair'' şiiriyle Alpaslan AKDAĞ'a ait.

Ozan AHNAS / Islah Haber

ozgur-universiteli-dergisi_9_afgani.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler